Nyårsafton 2011



Det är nyårsafton och det är rena rama vårvädret med sol och 14 grader varmt. Vad är det som händer med klimatet? Det snöar där det inte ska snöa, det töar där det inte får töa och det är snöfritt i skidbackarna, där våra barn vill ha snö så att de kan åka skidor och snowboard.

Våra bästa nyårsaftnar firade vi i en by utanför Umeå, när barnen var små. Vi var fem familjer och alla hade barn i samma ålder. Det bjöds alltid på jättegod mat och vin och vid tolvslaget gick alla ut i iskall vinterkyla och sköt raketer och skålade i champagne.

Det blir inte riktigt samma känsla att fira nyår utan snö och raketer, för det är nämnligen inte tillåtet här. Vi kommer dock att äta en god middag, som består av timjanstekt oxfié med potatis och jordärtskocksgratäng, citrongrönsaker och varm rödvinssky. Därefter går vi över till grannarna och firar tolvslaget med desserter och champagne tillsammans med våra vänner som är där. Jag gissar det blir dans hela natten och även lite nattamat, om någon mot förmodan fortfarande är hungrig.

GOTT NYTT ÅR!


Kommentarer
Postat av: chrisse

Middagen var underbar! Vi bytte ut dom ungsrostade rotsakerna mot lite sparris och sockerärtor... tack för receptet!

2012-01-01 @ 15:45:03
Postat av: Babsan

Jag vill också har receptet på jordärtskocksgratäng. Jordärtskockor hör inte till vårt standardutbud.

2012-01-01 @ 19:01:22

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0