Två sorters julstämning

                  

På eftermiddagen cyklade vi iväg till outleten för att julshoppa. Redan i första affären köpte vi tre jättefina julklappar till vår dotter, som jag och min man valde ut tillsammans. Jag kände hans ointresse men bestämde mig för att vända det genom att prova kläderna och appellera till vår dotter och det lyckades.

För att hålla ångan uppe styrde jag sedan stegen mot Calvin Clein, affären som min man gillar bäst. Han provade byxor och hittade precis vad han letade efter och jag fyndade en topp. Det här gick ju bättre än jag väntat. Vi köpte sedan julklappar till farmor och farfar, som kommer på besök över julen och hittade sedan hur många fina saker som helst. 

Vi vandrade runt med massor av vackra kassar och exklusiva påsar, sådana som de alltid bär omkring på i filmerna. Det började skymma och julbelysningar började lysa upp de vackra juldekorationerna, lamporna tändes i palmerna. Trots frånvaro av snö och kyla, kände jag ändå ett il av julstämning. Det var så vackert och stämningsfullt. Vi satte oss på en uteservering där vi åt och drack gott innan vi cyklade hem med cykelkorgen och styrena fulla.

                 

Detta är raka motsatsen jämfört med jularna i Umeå, där vi tidigare bodde. Det var så mysigt med knarrande snö, adventsstakar i varje fönster, tända ljus och julmys i varje hörna. Jag är så glad att både jag och våra barn, även då de var små, fått uppleva jular och vintrar i norra Sverige, för det är unikt . Jag tror att det har präglat våra barn och gjort att de har fått ett speciellt förhållande till snö och vinter. 

                                  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0