Skattekrig

USA har ett stort skuldberg och president Obama och demokraterna vill minska det genom höja skatterna för landets mest förmögna personer och företag, medan republikanerna är emot det. Republikaner är överhuvudtaget emot skatter och anser att man ska minska de statliga utgifterna istället.
                                         Demokrater
        Republikaner


En grupp bestående av 137 miljonärer, som kallar sig patriotiska miljonärer, kräver nu att president Obama och kongressen ska höja deras skatter för att hjälpa till med underskottet. George W Bush sänkte skatterna under 2001 och 2003 för de rikaste i USA eftersom han ansåg att det skulle gynna landets ekonomi. Obama vill nu återställa den skattesänkningen.

USA fösöker finna en politisk lösning för att minska landets enorma underskott med 1.200 miljarder dollar de närmaste tio åren. Den 23 november är det deadline för den grupp, bestående av både demokrater och republikaner, som ska komma överrens om en ekonomisk plan för att få ner underskottet. Nu börjar fler och fler republikaner (GOP) förespråka skattehöjningar, vilket får andra i partiet att gå i taket och kriget är igång.Med detta allvaliga läge önskar man att alla, både republikaner och demokrater, kan sätta sina ideologiska värderingar åt sidan och istället agera för landets bästa.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0