Fritt fall för Perry
Jag skrev för några dagar sedan en blogg om de republikanska presidentkandidaterna och att Mitt Romney, Herman Cain och Rick Perry var i ledningen. Så är det inte idag om man tittar på CBS news nya opinonssiffror, som publicerades igår, den 25 oktober. Cain leder nu, har 25%, över Romney som har 21%, vilket han inte gjorde den 3 oktober då de båda hade 17%. Perry, som ledde i mitten av september och då hade 23% av rösterna, har nu ramlat ner 5:e plats och har nu bara support av 6%.

Nedan kan ni se en opinionsundersökning som gjordes av CBN news och New York Times under tiden 19-24 oktober och det var 1650 vuxna som intervjuades, varav 1475 personer var registrerade som rebublikaner och 455 uppgav att de ska rösta på republikanerna.
Nedan  kan man se vilka som är tea party anhängarnas favoriter och det är samma kandidater i topp, men Cain har en tydligare ledning över Romney. Cain har sedan mitten av september ökat från 7% till 32% medan Rick Perry har har tappat från 30% till 7%. Romney ligger nu stabilt runt 18%. 
Det är det långt ifrån klart vem som kommer att vinna eftersom många inte bestämt vem de ska rösta på. Fyra av fem väljare säger att det är för tidigt att definitivt bestämma sig för vem de ska stödja och bara 19% är helt säkra vem de ska rösta på. Just nu är det inte många av de republikanernas anhängare som är speciellt förtjusta i varken Cain, Romney eller Perry, men de föredrar Cain framför de andra två. Många amerikaner är intresserade av valet, hela 70% av de som har registrerat sig för att rösta, varav 30% är mycket intresserade. För tillfället är fler republikaner intresserade än demokrater eftersom de håller på att välja presidentkandidat.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0