Blodbad
49 vilda djur som bland annat geparder, 17 lejon, 18 Bengaliska tigrar, Grizzlybjörnar, svarta björnar, apor och vargar blev i veckan ihjälskjutna i östra Ohio, USA. De vilda djuren var i privat ägo på en farm och släpptes ut av sin ägare, som i samband med detta tog sitt eget liv.

Man kan fråga sig hur en privatperson kan få tillstånd att ha mer än 50 livsfarliga vilddjur i burar på en farm. Terry Thomson och hans fru hade köpt många av djuren på auktioner när de var små och fött upp dem med nappflaska. De hade också fått tigrar och andra djur av privatpersoner som hade haft dem när dem var ungar, men inte kunde ta hand om dem när de blev större. Det var ingen djurpark utan de hade djuren för sin egen skull och skötte om dem som sina egna barn.

Under många år hade myndigheterna fått klagomål om att livsfarliga djur sprungit lösa, hittats döda eller varit undernärda. Eftersom djuren fanns på en privat mark och inte använts kommersiellt, kunde myndigheterna inte ingripa eftersom lagen inte tillät det.

Av någon anledning beslöt Thomson sig för att att öppna alla burar så att djuren kunde ta sig ut och efter det tog han sitt eget liv. Eftersom han inte efterlämnade något brev, har man bara kunnat spekulera i varför han utförde denna tragiska och livsfarliga handling. Han hade stora skatteskulder och hans fru hade lämnat honom, men man vet inte om det var anledningen eller om något annat hade triggat honom till denna fruktansvärda handling.

Nu är 49 exotiska vilddjur döda eftersom de utgjorde en stor fara för omgivningarna och man var tvungen att välja människoliv före djurliv. Några djur hade turen att överleva och de finns idag placerade på en djurpark. 

Ska verkligen privata personer kunna köpa och äga livsfarliga djur, som hör hemma i naturen och inte i burar, utan regler och kontroll? Jag tycker det är respektlöst, både för djurens skull men även för människor och andra djur i omgivningen, som utsätts för risker. Ingen av dem har valt det.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0