Benig

                                       
                             Många skämtade idag om Angelinas berömda ben.


                            
 


                                            
    
                                                                                                                      
 


     

                                                                                

                                                   


Oscar 2012

                                             

Klockan ett åkte jag och mina grannar ner till södra Naples till min grannes väninna, som jag också lärt mig känna. Hon är från Italien och gift med en cuban. De har fyra söner och en dotter samt 18 barnbarn men nummer nitton väntas när som helst, en liten flicka.

Jag har sett foton på den otroligt vackra familjen och när jag ser dem tillsammans önskar nästan att vi hade skaffat fler barn. Det äldsta barnbarnet är 10 år och en av sönerna har har trillingpojkar samt en dotter med drygt ett år mellan. Många av barnbarnen är nära varandra i ålder så det finns alltid gott om lekkamrater när de träffas.  

När vi var på Ikea i veckan bestämde vi att ha en tjejkväll och se Oscars galan tillsammans. Eftersom Linda är ensam i huset just nu, bjöd hon hem oss på en "sleepover" till deras mysiga hus på en italiensk middag. 

                          The private beach, Marco Island

Först körde vi till Marco Island där jag såg en av de bredaste beacher jag någonsin sett. Sanden var kritvit och alldeles mjuk. Vi gick aldrig ner till vattnet för det var sent på eftermiddagen så istället körde vi runt och tittade på alla stora och vackra hus och båtar som låg på otroliga tomter, precis vid vattnet.

Väl tillbaka i huset fick vi italienska appetizers och ett glas vin medan pastan förberedes. Middagen var jättegod och sedan var det dax att boka sig framför tvn för Oscarsgalan 2012.

                                            
                 
Fantastiska klänningar och smycken gjorde redan vackra kvinnor ännu vackrare. Det var svårt att bestämma sig för vilken som var den tjusigaste klänningen. Vad jag däremot inte tyckte var speciellt snyggt, var Angelina Jolies ben som hela tiden spretade ut under klänningen. Om hon trodde att det skulle vara sexigt så misstog hon sig för många, inklusive jag själv, tyckte att det såg löjligt ut.


              

Oscarsgalan var pampig men ganska förutsägbar. Det var inga stora överraskningar utan de som var tippade att vinna, vann. Synd bara att inte en rolig och underhållande film som Bridesmaides vann någonting. Jag ser fram emot att se alla filmerna som jag ännu inte sett. 
                                       
                                    

                                       


Tabu

 Suzanne Malmgren

Det inte nyttigt att bli uppretad så här tidigt på morgonen, men när jag läste DN idag så blev det oundvikligt.

DN skriver en artikel om att socialbidraget inte ger en rimlig levnadsnivå. Hur mycket bidraget är vet jag inte för det står inte i texten, tyvärr. Hur ska man då kunna bilda sig en uppfattning?

Vad som också gjorde mig upprörd var att det hade bjudit in Suzanne som berättar på ett ödmjukt sätt hur svårt hon hade för att få pengarna att räcka till. Hon sitter under intervjuen vid köksbordet med cigarettpaketet nära sig och berättar hur hon överlevde genom att få matlådor av vänner och hur hon lärde sig laga billig linssoppa. Trosor fick hon köpa på Ellos för halva priset på avbetalning. Hon har diabetes och andra kroniska sjukdomar som blev lidande eftersom hennes mathållning var dålig pågrund av brist på pengar. Hennes dotter kunde inte få tacos utan fick nöja sig med stuvade makaroner på fredagarna och de hade inte råda att bjuda vännerna på mat.

Jag vill inte påskynda att det är lätt att vara arbetslös eller sjuk i Sverige och behöva leva på socialbidrag, som säkert behöver höjas rejält för att människor ska kunna ha det drägligt. Vad jag tycker är märkligt är att DN väljer Suzanne som exempel. Hon är nämnligen ordentligt överviktig och jag utgår från att hon röker eftersom cigaretterna ligger bedvid henne.

Jag tror inte det är bara jag som reagerar på detta och jag kan inte låta bli att undra hur hon har haft råd att äta allt det onyttiga som bidragit till hennes övervikt samt hur hon har råd att röka? Det är dessutom självklart att om man har diabets ska man ha sunda levnadsvanor och då måste man välja nyttig mat. Det finns gott om bra och näringsrik mat i butikerna som inte kostar så mycket, men det gäller att välja rätt produkter. 

Det här som jag skriver får man inte säga högt och inte ens tänka, men det struntar jag i.


Vattenläcka, igen!Det skulle bli en strålande dag med 28 grader i solen och 24 grader i poolen så bestämde jag mig för att spendera några timmar med att läsa en bok utsträckt i en solstol. Jag skulle först bara putsa det lilla glasbordet bredvid solstolen, som blivit smutsigt av alla luftföroreningar.

Jag gick in för att hämta fönsterputsen i skåpet under köksvasken. Sidan om stod en ny och helt oanvänd rulle med hushållspapper som jag också tog, men hoppade till för den den var alldels tung och blöt. Detta gjorde mig konfunderad så jag kollade rören under vasken och kunde snabbt konstatera att det inte såg ut som det skulle eftersom en del av röret hade lossnat mot vasken. Jag satte på kranen och det droppade förstås vatten ner i skåpet. Suck!

Tänk att jag hade en sådan tur (eller otur) som ställt en stor rulle hushållspapper precis under det läckade röret och som hade sugit upp allt vatten. Det var dessutom tur att jag tog den rullen och inte den som stod uppe på vasken, för då hade jag kanske inte märkt läckan. Jag hade dessutom varit förutseende och lagt en plastmatta inne skåpet när vi flyttade in, så det var inte skadat.

Jag ringde förstås direkt till min käre make och beklagade mig. Vad är det för fel på det här huset, frågade jag? Bara fem år gammalt och "allt" går sönder och det läcker vatten "överallt". Jag undrar om det är någon som kommer hit och lossar på alla skruvar eller om det bara är så enkelt att det var världens sämsta rörmokare som jobbade här när huset byggdes?

Min man bara skrattade och det var ju lätt för honom eftersom han inte var här och behövde fixa problemet.

Jag skruvade isär alla delarna och la dem i en plastkasse och åkte sedan iväg till favoritaffären LOWE'S, där de nu känner igen mig på nästan alla avdelningar i varuhuset. Jag styrde kosan till "plumbing" och bad om hjälp av en trevlig kille. Han gav mig nya delar och en packning som jag skulle använda och talade om för mig hur jag skulle gå tillväga för att fixa det.

Väl hemma gick jag över till min händige granne, som inte var hemma men hans fru, som är min väninna, erbjöd sin hjälp. Vi lyckades fixade det så nu läcker det inte längre! Hennes man kom senare över och godkände arbetet. Han log med hela ansiktet.

Jag gick över till deras hus senare på kvällen och då hade deras AC (air conditioner) slutat fungera och de måste byta ut den för 70 000 kr. Man kan inte låta bli att fundera vad som kan hända imorgon, om en månad eller om en orkan drar förbi till sommaren. 

Det enda som är bra med detta är att jag snart blir en fullt utbildad "handyman" som kan fixa allt. Trädgårdsmästare, inredare, målare, kylskåpsreperatör och rörmokare, vad blir det näst som jag måste fixa?


Spegel, spegel...

Jag köpte en stor spegel igår och satte på fondväggen i köket. Det blev otroligt bra för nu kan jag sitta vid bardisken i köket där jag har min laptop och se den vackra sjöutsikten i spegeln. Det blev ett otroligt lyft och jag som vanligtvis inte gillar fondväggar, tycker plötsligt att vår är riktigt cool. Dessutom satte jag dit den stora skålen med citroner på köksön och det blev också ett lyft. Ibland är det de små sakerna som gör det...

Nu fick jag helt plötsligt en enorm längtan efter att cykla iväg till West Elm för att se om de har fått in något snyggt under veckan. Det får vänta tills imorgon för jag ska snart ha en cyberdate med min man och dricka ett glas vin, för det är fredag och vi båda är single ikväll.

En ny PrinsessaDet blev en liten flicka, som jag trodde, men mina namnval stämde inte alls överens med kronprinsessparets. Jag trodde de skulle välja traditionella kunganamn, men så blev det alltså inte. Estelle, Silvia, Ewa, Mary låter kanske inte som en blivande drotting. Jag tycker att det låter mer som att kungafamiljen strävar mot att bli "vanliga människor". Kungen träffar sin prinsssa i Tyskland på OS, Kronprinsessan träffar sin prins på ett gym och nu ger de även upp de kungliga namnen.

Estelle är ett franskt namn som ska motsvara det latiska namnet Stella, som betyder stjärna. Undrar vad den lilla prinsessan ska kallas för? Victoria kallas Vickan och Madeleine för Madde, så blir det Stella, Estie, Elle eller kanske bara Estelle? 

Estelle, Estelle, Estelle... Jag smakar på namnet. Vad låter det som? En liten söt prinsessa, tycker jag. Prinsessan Estelle, ovanligt och udda men ändå ganska fint.


Ett lätt val

Igår kunde jag välja mellan att se American Idol och den sista debatten mellan de republikanska presidentkandidaterna i primärvalet. Jag valde Idol och det var ett lätt beslut.

Det är fyra kandidater kvar och nu är det val i delstaterna Michigan och Arizona på tisdag. Efter valet i Florida, då jag fick utstå att höra och se all negativa reklam, tappade jag fullständigt tilltron till kandidaterna och hela valet har kommit att stå mig upp i halsen. 

 Rick Santorum

Valet har nämnligen kommit att handla om religion och kvinnors rätt till sex och preventivmedel. Rick Santorum (och även de andra) vill inte att vi ska ha sex före äktenskap, inte använda p-piller, inte få göra abort och inte tillåta äktenskap mellan homosexuella.

Jag som trodde att vi levde i ett fritt land. Jag som också trodde att vi kunde bestämma över våra egna kroppar men så är det tydligen inte, utan det är gud som bestämmer. Blir man gravid är det guds vilja och då ska man inte ha rätt att själv välja om man vill behålla barnet eller inte.  

Man har enligt grundlagen rätt att ha och använda vapen, rätt att praktisera vilken religion man vill, rätt att säga och skriva det man tycker, men som kvinna ska man inte ha rätt att bestämma över sin egen kropp. Jag vill själv bestämma när jag anser det är lämpligt för mig att ha sex och om jag vill skydda mig mot graviditet eller inte. Om jag råkar bli gravid vill jag ha möjlighet att välja att inte föda barnet. Om detta landet förbjuder dessa rättigheter så vet jag inte om jag vill bo kvar. 

Rick Santorum har också sagt att "Satan har siktet inställt på Amerika och att det är ett andligt krig". Hans åsikter är så skrämmande att jag blir rädd, men mest skämmande är det att så många håller med och röstar på honom. Vinner han är det guds vilja, har hans fru sagt. Ja, för det kan väl inte vara folkets vilja?


Juryns dom

 Juryn rekommenderade 26 års fängelse för George Huguely för mordet på hans till och från flickvän Yeardley Love. Det är dock inte definitivt eftersom domaren kan sänka straffet men inte höja det så det kan ta flera månader innan det blir klart. Det är dock ovanligt att domaren går mot juryns beslut. En sak är säkert och det är att det kommer att dröja många år innan George är ute på gatorna igen.Det ska bli intressant att jämföra detta fallet med mordet på Ellinor Galerius, 23 som mördades med en kniv i ryggen på kvällen den 28 januari i hemmet i Åkersberga efter ett misstänkt svartsjukebråk med sin 25-årige pojkvän.


Tragiskt slut


 George Huguely blev inte dömd för first-dergee murder, den starkaste graden av mord på Yeardley Love utan han dömdes till den mildare graden, second-degree murder, som inte ger livstids fängelse utan "bara" 5-40 år. De kunde ha dömt honom för dråp, en ännu mildare dom, men juryn ansåg tydligen att hans uppsåt var att skada henne. Hur länge han kommer att få sitta i fängelse kommer att kungöras senare.

Oavstt hur man ser på det så blev det ett tragiskt slut för två unga människor.

Vad som inte fick ett tragsikt slut var vår kyl & frys som kunde slutat sitt liv på en soptipp. Den fungerar nu helt perfekt och mina morötter överlever numera varje dygn i kylen utan att frysa ihjäl. Jag vågar nu till och med att förvara blåbär och jordgubbar i frukt & grönsakslådorna och det har gått bara bra. Jag är dessutom glad att jag sparade tusenlappar åt familjen, som kan användas åt något roligare.

Tänk att man numera kan fixa nästan allt med hjälp av internet, vad gjorde man förr? Jag måste säga att jag är ganska stolt över mig själv.


Rättegång pågår

                                                        

Det var den 3 maj 2010 och George Huguely, 22 och Yeardley Love, 22 skulle snart ta examen från Univertisty of Virginia (UVA), men den dagen förändrades allt. George kom från en förmögen familj och gick i dyr privatskola. Familjen hade ett beach house, en yacht och var medlemmar i en exklusiv golfklubb. Föräldrarna skildes när han var i tonåren, vilket var slitsamt. Yeardley kom från en "vanlig familj" och bodde med sina föräldrar i en förort till en större stad. Pappan dog i cancer när hon var 16 år, så hennes mamma blev ensam med Yeardley och en äldre syster. 

De hade båda kommit in på UVA eftersom de var duktiga Lacrosspelare och träffades genom sporten hade sällskap av och till under ett par år.

Deras förhållande var kantat av svartsjuka och bråk eftersom George var hetsig i humöret och det blev inte bättre av att han drack häftigt fyra dagar i veckan. Han hade tidigare blivit arresterad på grund av att han druckit och varit oförskämd och lätt våldsam mot en kvinlig polis. Han hade också hotat och varit våldsam mot både Yeardley och en annan pojke, som hon haft kontakt med och som han svartsjuk på.

Nu var det var slut igen mellan dem men George var arg och upprörd på Yeardley eftersom han hade hört att hon varit ihop med en annan pojke, så han gick hem till henne sent på söndagkvällen den 2 maj. Han hade under dagen spelat golf och druckit massor av öl samt fortsatt kvällen med att dricka mer på olika barer. Yeardley hade också festat men gått hem och var själv hemma i lägenheten, som hon delade med andra. Dörren var låst till Yeardleys rum men den sparkade George upp och sedan gick han in.

Någon timme senare, klockan 2.15 på måndagsmorgonen kom den andra flickan hem och fann Yeardley i hennes säng. Hon tillkallade polisen som konstaterade att hon var död. De trodde först att hon dött av alkoholförgiftning, hon hade 1.8 promille i blodet, men sedan upptäckte de att hon bland annat hade ett trauma mot skallen och det var blod i sängen.

George blev arresterad senare under dagen för Yeardleys död och erkände att han sparkat in hennes dörr och skakat om henne så att hennes huvud flera gånger hade slagit i väggen. Han uppgav att när han hade lämnat henne 10 minuter senare, hade hon blött från näsan men att hon annars varit ok.


                            

George har suttit fängslad i nästan två år i väntan på rättegång, vilken pågår just nu. Efter flera dagar med förhör, vittnen och bevismaterial, ska nämndemännen ska nu avgöra om George uppsåtligen dödade Yeardley. Försvaret hävdar att George inte är någon agressiv typ utan en typisk ung sportig kille som blir lite knäpp när han dricker samt att han tyvärr råkade göra flera misstag som ledde till denna tragik, men att han inte är någon mördare.

Åklagaren anser istället att han var en kontrollerande och hotfull pojkvän som begick övergrepp samt att han medvetet lämnade Yeardley skadad och blödande till sitt öde.

Årligen mördas fler än 15 000 personer i USA men inte många mord får denna uppmärksamhet och mediabevakning, som detta fallet fått. Mer än 200 reporters följer rättegången men domaren förbjöd tv-kameror inne i rättssalen för att undvika att det skulle bli värsta mediacirkusen.

Varför är just det här mordet så intressant? Jag följer det mest för att det hände på UVA, universitetet där vår son går. Dessutom är det en oehört sorlig historia med två unga och vackra människor som precis skulle sluta college och hade hela livet framför sig. Istället så miste Yeardley livet helt i onödan och George får kanske spendera resten av sitt liv i fängelse. Det är så tragiskt. 

George Orwell skrev redan på 1940-talet att ett mordfall får ofta stort intresse och publicitet om offret är från medelklass och den som begått brottet är från en mer respekterad bakgrund och om motivet är av sexuell eller romantisk natur. Det antagandet verkar fortfarande stämma.

Frågan är nu hur det kommer att gå i rättegången? Anser nämndemännen sig vara säkra på att George hade uppsåt att döda när han skakade om henne så att hon slog huvudet i väggen samt att han var medveten om att han hade skadat henne illa, men ändå lämnade henne blödande åt sitt öde? Om det är vad de kommer fram till får han nog sitta resten av sitt liv bakom lås och bom annars kommer han undan med kanske tio år för vållande till annans död.


Dax att gå vidare"Staten tog inte sitt ansvar för att skydda 10-åriga Engla Höglund som mördades för 4 år sedan. Det säger hennes mamma, Carina Höglund som nu stämmer staten", rapporterar Dalarnas Tidning.Engla cyklade själv hem från en fotbollsträning. Det var inget fel med det eftersom mamman hade stenkoll på var Engla befann sig, genom att ha telefonkontakt med henne under hela cykelturen. Att Engla skulle möta sin mördare på den ensliga vägen kunde ingen ha anat, för hur stor chans är det att något sådant händer i Sverige?

Alla blev engagerade i Englas försvinnande och fallet löstes mirakulöst eftersom en privatperson hade varit ute och provat sin nya kamera. Hur stor chans är det att någon först lyckas fånga Engla på ett foto och sedan den blivande mördarens bil? 

                                                           

Engla var inte Anders Eklunds första offer utan han hade våldtagit och mördat tidigare. Detta hade polisen missat och nu stämmer Englas mamma, Carina Höglund, staten pågrund av det.Hela historien är tragisk från början till slut. Visst hade polisen kunnat plocka in Eklund långt tidigare, om de gjort sitt jobb och då hade Engla fortfarande varit i livet. Hade hon cyklat hem tillsammans med sin mamma, hade det inte heller hänt.

Att förlora sitt barn är det värsta som kan hända en mamma. Carina Höglund begärde att tv skulle direktsända sin dotters begravning, trots att många ansåg att det var fel och protesterade mot det. Det kunde blivit hennes återupprättsele mot staten.

Nu har alltså Carina Höglund fyra år senare skickat in en stämningsansökan mot svenska staten till Stockholms tingsrätt. Hon vill att staten ska erkänna ansvar. Vinner hon, kan det utbetalas skadestånd, annars kan det bli kostsamt för henne eftersom hon inte bara får betala sina egna rättegångskostnader utan även statens.

Har bitterheten grävt så djupa sår att pengar ska mildra smärtan? Jag tycker stämningen är märklig eftersom man inte kan kräva att staten ska skydda allt och alla från allting. Lika lite som man själv kan skydda sina barn från allt. Det är ingen som skulle komma på tanken att beskylla Caina Höglund för sin dotters död eftersom hon lät sin 10-åriga dotter cykla ensam hem, flera kilometer, från en fotbollsträning.

Varför inte istället försöka lämna det bakom sig och vara glad att mördaren sitter bakom lås och bom.


Cyber Love


Ikväll hade jag "en date" med min man. Vi satt nära varandra, öga mot öga och pratade under tiden som vi åt och skålade med ett glas rödvin. Han drack en Pinot Noir, liksom jag, men det var inte samma vin. Jag åt färdigköpt Kinamat och han åt hemlagad Chili.

Vi hade som vanligt en trevlig middag och pratade om allt möjligt medan vi åt och drack. Det var ändå inte en vanlig middag för jag satt i vårt hus Florida och min man satt hemma i Virginia. Så långt borta ifrån varandra, men ändå så nära.

Jag har aldrig tidigare brytt mig om tekniska prylar men jag måste säga att jag blir mer och mer imponerad av dagens teknik. När man inte har sina nära och kära i närheten så är det fantasktiskt att man med endast "ett klick" båda får se dem och höra dem prata. Då känns det plötsligt inte så farligt att de är långt borta.

Imorgon har jag "en date" med min syster. Då kan vi prata och skratta tillsammans och dricka en kopp kaffe, som vi gör när vi hälsar på hos varandra. 


I väntans tiderSnart blir det tillökning i kungafamiljen och jag kan inte låta bli att fundera över några saker.

För det första; kommer barnet att heta Bernadotte eller Westling i efternamn? Vad heter Kronprinsessan som gift i efternamn? Heter Prins Daniel Bernadotte eller har han kvar sitt gamla efternamn?

Sedan funderar jag förstås över om det är en flicka eller pojke. Jag har svårt att bestämma mig för ena dagen ser magen ut som en typisk pojkmage och nästa gång ser jag en flicka framför mig.

Nu börjar dessutom tidningarna spekulera i vad "ungen" ska heta. Jag tycker inte om det ordet "unge" för det heter ju som bekant "mina barn och dina ungar". Det låter så nervärderande att kalla en bebis för unge, oavsett om det är "en vanlig bebis" eller en liten prins eller prinsessa. Så, vad ska barnet eller den kungliga bebisen heta? 

Frågan är om Kronprinsessan och hennes man kommer att följa kungliga traditioner och välja traditionella namn eller om de är rebeller och döper barnet till något annat? Om de ska välja kungliga namn som också finns i Prins Daniels släkt ska de välja Elisabet, Kristina, Karin eller Erik. Väljer de kungliga namn som är lite udda ska de välja Sune, Birger, Knut, Lovisa eller Ragnhild. 

Min känsla är att det är en flicka och att hon kommer att heta Lovisa, Sofia, Alice, Elisabet. Om det är en pojke blir det Erik, Oscar, John, Olof. 

Snart får vi se vem som är vår nästa monark. Det blir spännande...


Tjuvar härjar frittDet är med beklagan jag dagligen läser om alla inbrott som sker varje dag runt om i Sverige .

Senast i dag kunde jag läsa i DN att det är mer än 70 inbrott i veckan i Bromma. Kriminella tar sig in i hus och om de är larmade eller inte spelar inte så stor roll eftersom de vet att de hinner utföra sitt uppdrag innan polis eller väktare dyker upp. De stjäl smycken, pengar, finare kameror, vapen och pass. De tar bilnycklar och kör iväg med bilar som de säljer vidare eller plockar isär.

Det är krimnella ligor och polisen vet vilka de är, för de har identifierat 220 aktiva inbrottstjuvar i Stockholmsområdet. Utöver dessa personer är det också ett okänt antal kriminella från Östeuropa och Sydamerika samt missbrukare på jakt efter pengar till droger.

De är unga och begår flera inbrott varje dag. Det är grupper från Tensta, Rinkeby, Kista, Husby och Hjulsta och de är välkända för polisen och sociala myndigheterna och ägnar sig ofta också åt annan kriminalitet som narkotika och olika former av våldsbrott rån, hot, värdetransportrån och utpressning.

Dessa personer är farliga och medger aldrig något i förhör. De har försvunnit tidigt från skolan, aldrig kommit på utbildningar eller arbetsmarknaden utan har redan i de viktiga tonåren gått direkt in på den kriminella arbetsmarknaden. De är livsstilskriminella och många gånger stolta över det.

Polisen känner alltså till vem det är, men inbrotten fortsätter ändå. Hur kan det vara så? Jo, därför att lagarna lockar till kriminalitet och kriminella till Sverige. De som begår brott åker sällan dit eftersom polisen klarar bara upp några procent av alla brott som begås.

Åker man mot förmodan fast så blir det samhällstjänst, ungdomsvård, vilkorlig dom eller skyddstillsyn om de är under 21 år. För de äldre blir det kortare påföljder med kanske 4 månaders fängelse och då är de ute efter 2/3 av strafftiden, sedan är det bara att fortsätta.

De kriminella gör en beräkning över vad de har att förlora och det går snabbt att komma fram till att de har betydligt mer att vinna än att förlora på att göra inbrott och andra kriminella handlingar. Brott lönar sig i Sverige, tyvärr. Det känner de även till borta i Sydamerika.Sverige bör ändra sina lagar så att det blir hårdare påföljder och man måste även bli tuffare mot yngre kriminella. Man ska våga säga att det är många med icke svensk bakgrund som begår brott utan att riskera bli kritiserad för att vara rasist, samt att ta itu med det problemet. Dessutom måste det bli fler poliser ute på gatorna som jobbar med annat än att sätta dit fortkörare. När jag är i Sverige på sommaren kan det gå en hel månad utan att jag ser en enda polisbil. Här ser jag poliser varje gång jag är ute och kör och det gör mig trygg.

Beatrice Ask måste arbeta hårdare för att göra det mer avskräckande att begå brott i Sverige. Regeringen måste se till att det finns bättre alternativ för unga (ofta med invandrarbakrund) än att bli krimnell.


Jag och pensionärerna

               Idag är det bio med efterföljande happy hour. Jag och grannarna ska se "The Vow" och ska jag vara ärlig vet jag inte vad den handlar om, men det kommer att bli trevligt. Sist när vi såg "Järnladyn" var det livliga diskussioner efteråt, men vi kom lite sent till restaurangen så idag blir det en tidigare bio så att en happy hour blir istället två.

                                                  
På fredag fyller jag bilen med badsugna grannar, solstolar och lunchväskor och åker till beachen för att sola, läsa och småprata. Sist hade vi så roligt att folk runt omkring skrattade åt oss.

                
Nästa tisdag åker vi till en exklusiv galleria i Naples. Där har man nästan bara har råd att fönstershoppa, men har vi tur kan de ha superrea. Vi äter lunch på en trevlig restaurang i gallerian. Jag har inte tänkt köra dit eftersom sist jag var där med mina systrar, skämdes vi så för vår gamla minivan att vi parkerade avskilt. Parkeringsplatsen är nämnligen full av lyxbilar som Porche, BMW, Mercedes och Jaguar, så då passar grannens bil bättre.
                                               

Nästa onsdag åker vi tvärs över till Florida till IKEA för att shoppa och äta lunch. Jag behöver svenskt kaffe, en taklampa, sevetter, ljus och lite annat. Hade egentligen tänkt bojkotta IKEA sedan de tog bort alla svenska matvaror men kanske har de återinfört Kalles kaviar, Marabou och kexchoklad i sortimentet. Man kan alltid hoppas.

Nu kanske ni tror att jag utökat min trädgårdsservice med att anordna utflykter, men så är det inte. Det är nämnligen inte jag utan det är pensionärerna som är så aktiva och vill hitta på saker. Jag hänger bara med ibland men de går på gymmet, promenerar, spelar golf, går på teater, är med i syförening, bokklubb, spelar kort med mera.

Var får de energin ifrån? Kan det vara solen och värmen eller blir man piggare med åldern?
                               


Vilken Dag!


Så var det dax för dagen med stort D. Nu tror ni säkert att jag menar Valentine's Day eller Alla Hjärtans Dag, som det så gulligt heter i Sverige. Nej, det var inte det jag tänkte på utan dagen då jag skulle laga vår kyl & frys.

Idag kom ett stort paket med posten och hade jag inte vetat om att reservdelen var påväg, skulle jag trott att min käre make fått för sig att överraska mig med en chokladask, men moderkortet blev den bästa Valentine presenten jag kunde få. 

Jag rusade över till min händige granne och sa lite exalterat "det har kommit nu" och han tittade lite konstigt på mig innan han förstod vad jag menade. Han såg först lite skepisk ut men efter att ha sett videon, som visade hur lätt det var, satte han igång och skruvade. Jag hade trott att han skulle titta på, som ett moraliskt stöd, och att det var jag som skulle byta kortet men en riktig karl som han är, var det inte ens lönt att prova ta skruvmejseln från honom. En kvart senare var det klart och vi båda såg nog väldigt nöjda ut. Grannen, för att han fick gå hem och jag, för att jag just sparat två tusenlappar eftersom det hade en professionell hantverkare kostat.

När vi pluggat in elkontakten i väggen var det inga konstiga ljud, vattnet fungerade och ismaskinen gick igång. Glad i hågen ringde jag min man och berättade att nu var den "nya hjärnan" på plats i kylen och att allt gått bra. Han lät väldigt glad och berömde min insats.

Jag kikade sedan in i kylen med jämna mellanrum för att kolla temperaturen så att morötterna inte frös. Det var då, när jag öppnade fruktlådan, som jag upptäckte att det var lite is på botten av kylen. Jag trodde först inte mina ögon och glädjen försvann direkt när jag konstaterade att vattentanken hade frusit igen och börjat läcka vatten. Det måste ha hänt när jag var borta över helgen.

Min man fick en deppig fru på tråden som han försökte trösta så gott han kunde och menade på att det inte var några problem för vattentanken kan han byta nästa gång han kommer. Han har redan vanan inne eftersom han just bytade den. Sedan kom han på den brillianta idén att jag skulle försöka laga läckan med något slags lim eller klistermassa. Jag cyklade iväg till favoritaffären LOWE'S, där de har allt för hemmafixare, sådana som jag. Med lite rådgivning fick jag tag på precis det jag behövde. Nu har jag använt nästan en hel tub med någon slags tätningsmassa, som ska både tåla vatten och kyla. Än så länge är det tätt, men jag tar inte ut något i förskott.

Ibland önskar jag att vi gjort annorlunda den första gången vi var på LOWE'S och tittade på en ny kyl & frys. Vi var nära att beställa en ny, men kunde inte bestämma oss för vilken modell vi skulle ha. Tanken var att vi skulle åka dit dagen därpå, men istället beslutatde vi oss för att själva prova att fixa den. Sedan dess har det gått många tåg och jag har missat dem alla, vilket i och för sig varit självförvållat.

                  

Eftersom det är Alla Hjärtans Dag idag så hoppas jag att vår kyl & frys sluter fred med mig och börjar uppföra sig normalt. Då lovar jag att ge den en bamsekram, för visst kan man visa kärlek och uppskattning utan att det behöver vara den 14 februari!


En av de bästa
Det är väl ingen som undgått att höra att Whitney Houston hittats död i ett hotellrum. Hela USA och kanske resten av världen är chockad över detta. Det är fruktansvärt tragiskt att att en sådan talang dör alldeles för tidigt och i onödan, men så enormt chockad är inte jag.

Whitney Houston har drogat i mer än 20 år så jag är istället förvånad över att hennes kropp har orkat med detta tunga missbruk. Det är många stora artister som bland annat Michael Jackson och Amy Winehouse, som också dog alldeles för tidigt på grund av droger.

Det är kanske på tiden att folk vaknar upp och inser att man faktiskt kan dö i förtid av missbruk eftersom man utsätter sig sig själv för stora risker. Hoppas unga människor tänker på det när de står inför sin debut av att prova någon drog.    

Ikväll är det Grammygalan och då kommer Whitney Houston att hyllas som den otroliga popikonen och artisten som hon en gång var, innan missbruket förstörde henne. Det paradoxala är att det kommer att användas alla former av droger, både före och efter galan, trots att alla vet att det var förmodligen det som dödade henne.

Jag uppmanar därmed alla artister att hedra Whitney Houston och hennes dotter genom att låta bli drogerna ikväll och även i framtiden.

Trattkantarellsoppa

                          
Kvällens middag blir en fantastisk god soppa med vitlöksdoftande bröd till. Receptet är från Allt om Mat nr 2, 1998.


4 personer

2 st

hönsbuljongtärningar och 1 liter vatten 

30-40 g

trattkantareller, torkade

2 msk

smör

3 msk

vetemjöl

2 dl

vispgrädde

1 msk

kinesisk soja

ev 1 krm

salt

1 krm

vitpeppar, nymald
2 msk

sherry 

 

persilja som dekoration 

Brödet

4 st

skivor vitt bröd, helst ciabatta eller liknande

2 msk

olivolja

1 st

vitlöksklyfta

1 msk

persilja, hackad

1 tsk

 gourmetsalt

Tillagning

1. Koka upp vattnet i en kastrull och tillsätt buljongtärningarna.
2. Lägg svampen i en skål med vatten några minuter. Tag upp, krama ur vattnet och skär i mindre bitar.
3. Smält smöret i en stor gryta. Tillsätt svampen och stek den ca 5-7 minuter. Rör hela tiden och smaka så svampen känns genomstekt och klar.
4. Pudra mjölet över svampen och rör om. Späd med buljongen, lite i taget och sedan med grädden.
5. Tillsätt sojan och låt småkoka ca 10 minuter.
6. Smaka av med salt, peppar och sherry. Dekorera med en persiljekvist i varje skål.
7. Sätt ugnen på 225°. Skär ca 1 1/2 cm tjocka skivor tvärs över brödet.
8. Pensla över olivolja och rosta ca 2-3 min tills skivorna är gyllenbruna.
9. Gnid bröden med en skalad vitlöksklyfta ituskuren på längden. Strö persilja och salt över. Servera genast till soppan.

                                      

En fantastisk bok

Ibland läser man böcker som är så himla bra att man inte vill lägga dem ifrån sig, men samtidigt vill man inte heller läsa slut dem.

                                  

Jag har precis läst en sådan bok och den heter "The Help" på engelska och "Niceville" på svenska och författarinnan heter Kathryn Stockett. De har även gjort en film av boken som finns på DVD här i USA. Michelle Williams, som spelar med i filmen är nominerad en Oscar för bästa kvinnliga huvudroll. 

Adlibris skriver så här om boken " Oförglömlig roman om tre starka kvinnor i sextiotalets Södern .


När societetsflickan Skeeter återvänder till hemstaden Jackson i Mississippi efter avslutade universitetsstudier, faller hon tillbaka i sitt gamla liv med bridgespel, tennis och välgörenhetsbaler. Men något hos henne har förändrats; hon vill mer och ser nu annorlunda på tillvaron. Hon drömmer om att bli författare och får så småningom ett jobb på lokaltidningen.


Genom sitt arbete får hon kontakt med den svarta hemhjälpen Aibileen, som har förlorat sin ende son men uppfostrat och älskat sjutton vita barn. Deras möte blir början på en udda och också farlig vänskap.


Tillsammans med en annan svart hemhjälp - den egensinniga och smarta Minny - bestämmer sig Skeeter och Aibileen för att skriva en bok som skildrar verkligheten i staden som de kallar Niceville. De skriver om hur de svarta har förnedrats och diskriminerats. Men också om deras drömmar, längtan och hopp. Arbetet med boken kommer att förändra deras liv för all framtid."


Boken skildrar en tid med apartheid och rashat som man vill helst glömma, men samtidigt är det så mycket värme och humor i boken att man står ur att läsa om det.

Jag läste den engelska versionen och Stockett skrev ibland på talspråk med konstig grammatik och meningsbyggnader men man kunde riktigt höra hur de pratade nere i södern, vilket gjorde boken levande. Ett exempel är att hon skrev " lemme" istället för "let me".  

Ja, vilken fantastisk bok! Tyvärr läste jag boken alldeles för fort så nu saknar jag den.


Nu händer det saker

Igår var det val i delstaterna i Colorado, Minnesota och Missouri och presidentkandidaten Rick Santorum vann alla tre.

Rick Santorum är den mest konservativa av dem alla och nu knäppte han storfavoriten Mitt Romney på näsan genom att ta hem tre segrar på raken. Newt Gingrich fick nöja sig med tredje och fjärde plats.

Frågan är bara om anledningen till att Santorum vann stort i delstaterna beror på protester mot Romney och Gingrich? De kan väl inte rimligtvis vilja flytta oss tillbaka till 1800-talet med NEJ till hälso och sjukvård för alla, preventivmedel, aborter, sex för äktenskap, äktenskap mellan homosexuella med mera. JA till fler krig, kvinnor som är hemma och hemskolar sina barn, låga skatter för de rika och ut med alla illegala invandrare från landet.

Det är tydligen så invånarna i Missouri, Minnesota och Colorado och Iowa vill ha det.

                       
                 
        Newt Gingrich Mitt Romney Rick Santorum Ron Paul


Tourette City, New York

Söker femton tonårsflickor och deras familjer mediauppmärksamhet efter att ungdomarna plötsligt drabbats av Tourette liknande symtom eller är de verkligen sjuka?

Anledningen till att jag skriver om detta är att jag idag på morgonen såg två av flickorna samt deras mammor bli intervjuade av en nyhetskanal. De var i "morgonsoffan" eftersom de anser att skolan och kommunen inte gör tillräckligt för att utreda om tonåringarna blivit förgiftade av miljön i och runt gymnasieskolan.

 Le Roy High School i delstaten New York

En tonårsflicka började i augusti förra året få ofrivilliga ryckningar och sedan spred det sig som en löpeld på hennes gymnasieskola, så nu har många andra flickor samt en pojke fått liknande symtom med ofrivilliga ryckningar, spasmer och verbala utbrott. Föräldrarna har tagit det på allvar så de kontaktade först skolsköterskan och därefter olika läkare. Ungdomarna har utretts ordentligt men läkarna kan inte ställa någon fysisk diagnos på någon av dem. De tror istället att det handlar om en emotionell masshysteri som kan vara stressrelaterad. 

Flera av föräldrarna accepterar inte detta utan menar på att miljögifter i jorden kan vara orsaken så de kräver att omfattande tester görs. Erin Brokovich, som är en miljöaktivist vill ta reda på om symptomen kan härledas till en tågolycka i området i slutet av 1970-talet.

Det är väl bra att man står upp för sina barn men jag kan inte låta bli att undra vad de är ute efter? Det är nämnligen inte första gången som det här händer utan det har tidigare uppstått masshysterier, främst hos tonårsflickor, som lett till omfattande och dyrbara utredningar av miljön med negativa resultat. Det är bara att hoppas att kommunen inte stället upp på dessa krav (i rädsla för stämningar, för det är vad det hela handlar om) och inte i onödan spenderar skattepengar som kan användas till något vettigare.

Själv undrar jag hur länge flickorna, deras familjer och andra orkar hålla på för att få den uppmärksamhet som de tydligen längtar efter.


Enligt Wikipdedia var Gilles de la Tourette var den som först beskrev syndromet och som har givit det sitt namn.

"Tourettes syndrom (TS) är en neuropsykiatrisk diagnos som involverar upprepande ofrivilliga rörelser samt minst ett läte; dessa kallas tics.
 Vokala tics kan också vara hela ord eller meningar. Oftast kommer de första ticsen vid 6–7 års ålder, men de kan också debutera både tidigare och senare; debuten måste dock vara före 18 års ålder för att diagnosen Tourettes syndrom skall kunna ställas. I Sverige brukar Tourettes syndrom räknas som en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning."     


Alla dessa dieterDet verkar som det är en trend att banta. Tidningarna är fyllda av olika typer av metoder som går ut på att utesluta både det ena och det andra ur kosten. Innan var det GI och nu är det LCHF. Jag orkar inte ens läsa vad det är för jag tror inte på dessa bantningstrender.

Visst kan man gå ner i vikt genom att sluta är ris, pasta, godis, bröd med mera. Problemet är bara att när man slutar med dieten och börjar äta normalt igen, går man sakta men säkert upp allt om man inte passar sig väldigt noga.Varför måste man banta? Det är väl bara att se till att man äter mindre eller lika många kalorier som man gör av med. Nu tänker säkert flera av er som känner mig, att jag inte är rätt person att skriva om bantning eftersom jag är smal och inte har några problem med min vikt. Varför är jag smal? Jo, därför att jag inte äter så mycket, men jag äter det jag vill fast i små mängder.

Efter nyår var jag på en tjejfrukost där nästan alla precis hade börjat någon typ av bantningsmetod. De flesta använde en app som heter "lose it", så de matade in precis vad de åt på sina telefoner och sedan omvandlade appen det till kalorier. Det är ett bra sätt för man blir framför allt bli medveten om hur mycket kalorier saker och ting innehåller som man äter.


Om man anväder "lose it" börjar man med att mata in sin vikt och längd och hur mycket man vill gå ner i veckan. Sedan får man reda på hur många kalorier man kan äta och dricka under dagen för att uppnå det målet. Enkelt och bra för man kan själv välja vad man vill använda kalorierna till. Motionerar man så matar man in det och då kan man antingen välja att att äta upp de förlorade kalorierna under dagen, spara dem till helgen så man kan äta och dricka lite extra eller tappa fortare i vikt. Här finns bara en regel och det är att vara ärlig och mata in precis allt man äter och dricker och sedan hålla sig till det tillåtna kaloriintaget. Äta mer = motionera mer.

Min man använde sig av "lose it" för att bli av med några extra kilon och det fungerade bra. Han har ett år senare inte gått upp någonting för han lärde sig vad som är värt att äta och inte. Till exempel åt han tidigare en frukost, som han trodde var nyttig, som bestod av vanlig yoghurt med massor av olika nötter och torkad frukt. Han fick en chock när han såg att frukosten täckte halva dagsbehovet så det fanns inte så mycket kvar för lunch, mellanmål och middag. Han slutade direkt med den frukosten och det hjälpte nog honom att gå ner i vikt. Jag ändrade aldrig våra matvanor utan lagade precis samma mat som tidigare, men han började prioritera annorlunda. 

      

Jag tror att man kan unna sig godis, chips, kakor, mackor, glass, goda middagar med vin eller öl, men det gäller att inte äta för mycket bara för att det är gott.

När jag var på frukosten, som jag tidigare skrev om, var det en tjej som hade börjat med "lose it". Hon frågade om hon kunde äta brödet, som var ett nyttigt bröd, och alla (utom jag eftersom jag var den enda som inte hade någon iPhone) hjälpte till att leta upp hur många kalorier en skiva innehöll. 100 kalorier var budet och då tog hon en skiva bröd, breddde på ett lager creme cheese och tog sedan tre skivor med rökt lax och la på. De var små men täckte gott och väl hela brödskivan.

Ibland ska man vara tyst men jag kunde inte låta bli att kommentera det och sa "där, och pekade på de tre laxskivorna, har du anledningen till varför du måste använda "lose it". Jag tror inte att tjejerna tyckte om att höra sanningen, det vill säga att anledningen till att de måste banta är att de äter för mycket.

  Att väga sig regelbundet är bra för att ha koll på vikten.


Helt otroligt


Jag trodde inte det var sant när han bekräftade min terori. Idag ringde jag nämnligen och pratade med en tekniker på ett företag som lagar kylskåp. Efter att ha beskrivit problemet sa han att det lät som om moderkortet (hjärnan) behövde bytas och att det skulle kosta mellan 300-350 dollar.

Yes, tänkte jag så nu ska jag beställa kortet för 100 dollar och sedan byter jag det själv. 

    

Igår såg jag en av de bästa och mest spännande matcher jag någonsin sett. Super Bowl blev en drömfinal, där det var en kamp ända till sista sekunden, som Giants (mitt lag) till slut vann. Goda kycklingvingar, pizza och öl tillsammans med mina trevliga grannar gjorde det till en super kväll.

Det trista är att det nu dröjer ett halvår innan den amerikanska fotbollen är tillbaka i tv igen.


Super Bowl XLVI

                        

Idag är det finalen i amerikansk fotboll, Super Bowl, som alla fotbollsfans väntat på. Jag själv är en av dem och ska gå över till grannarna ikväll och titta på matchen mellan New York Giants och New England Patriots.

Vad är det då som är så kul med amerikansk fotboll? Om man inte förstår reglerna verkar det bara vara en massa spelare som kastar sig efter en boll på planen och som sedan ligger i en hög på varandra. Det är helt annorlunda om man förstår de enkla reglerna och taktiken i spelet. Det mest fascinerande är hur skicklig quarterbacken är i sin precision att kasta bollen och hur spelarna kan fånga bollen i alla omöjliga situationer eller lyckas ta sig genom en grupp spelare som en oljad pil.

                       

När det är Super Bowl är det inte bara matchen som är rolig att se på utan det är även all reklam som visas. Det kostar nästan en miljon kronor i sekunden för att visa reklam under Super Bowl. Företagen försöker slå varandra genom att ha de roligaste och mest kreativa reklaminslagen. Med tanke på att många människor är mer intresserade av reklemen istället för själva matchen så lär 24 miljoner kronor för 30 sekunder vara väl investerade pengar. Förutom matchen och reklamen är mat & dryck en viktig faktor. Jag undrar hur många pizzor och kycklingvingar som säljs idag, för att inte tala om all öl som konsumeras.

                                                

I halvtid är det alltid uppträdande av någon stor artist. I år är det Madonna som ska underhålla mer än 100 miljoner tittare, bara i USA.

Ikväll håller jag på Giants för jag gillar quarterbacken Eli Manning och hans lag.

                                                 


En defekt hjärnaIdag skulle den nya kyl och frysen levererats men den kom inte eftersom jag cancelerade köpet i torsdags.

Ni kanske undrar om jag blivit helt galen? Efter allt krångel med tinad glass och frysta grönsaker skulle jag ju äntligen få ordning på problemet genom en helt ny kyl och frys, men eftersom jag är ganska ekonomisk av mig kunde jag inte låta bli att göra ett sista försök att ta redan på vad som var fel med den.

Det tog mig mindre än 10 minuter att lista ut problemet genom att läsa på internet. Nu undrar jag hur min käre make kunde spendera halva sin semester på att försöka laga den. Trots hans grundliga undersökningar på webben och nya reservdelar kunde han ändå inte fixa den. Han lagade dock vattenläckan i kylen genom att byta vattentanken, vilket var väldigt bra.
                      

Jag kom snabbt fram till att det måste vara moderkortet som behöver bytas eftersom symtomen stämmer väl in på beskrivningen av en "defekt hjärna". Det bästa var att jag också hittade en video på You Tube där en man visar och berättar precis hur man går till väga för att byta ut moderkortet. Det tar max 15 minuter och man öppnar bara en lucka på baksidan av frysen och drar ut lite sladdar ur moderkortet sedan sätter man in det nya och i med sladdarna igen. Jag tror jag kan fixa det med support av min händige granne. Får bara se till att jag tar några bilder före jag börjar med sladdarna, ifall jag skulle röra till det.Vad har jag att förlorara? Har jag tur sparar vi flera tusen kronor annars får jag bara glömma allt och åka tillbaka till affären och försöka pruta ner priset ännu mer. Jag vill inte ta ut någonting i förskott men jag har redan börjat fundera på vilka palmer jag vill köpa istället...


Människans bästa vänDet är förstås hunden jag menar och det finns gott om dem här eftersom var och varannan familj har minst en hund. Jag har ingenting emot hundar om de är i koppel och inte hoppar, skäller eller luktar illa.

När jag är ute i vårt område möter jag alltid människor med hundar. I morse kom en kvinna körande med sin golfbil på gatan och hennes stora hund galopperade bredvid i koppel. De körde runt i området så hunden fick motion och jag gissar att kvinnan fick det senare på golfbanan.

Ikväll när jag cyklade iväg för att köpa Kinamat mötte jag en kvinna med en barnvagn och där satt det inte ett barn utan en liten hund. Lite udda tyckte jag, men på vägen tillbaka mötte jag dem igen och då såg jag att hunden haltade och hon berättade att han var förlamad i benet. Då kan det vara bra med en hundvagn.

Våra närmsta grannar har två små hundar som inte gör mycket väsen av sig. De åker gärna iväg med husse och matte i deras golfbil, för det tycker de om. De skäller inte så mycket och det är jag glad för. Rakt över sjön hyr en kvinna ett hus med flera småhundar som de senaste dagarna har stått ute och skällt oavbrutet i timmar. Det tröttnade vi grannar snabbt på och efter ett par samtal verkar det nu som det har blivit tystare. Jag förstår inte hur folk tänker för inte ens hundälskare tycker om när hundar skäller. 


 

Dessa hundar kan inte ens jag motstå


Min svaghet

West Elm är en inredningskedja som har en butik i närheten där vi bor. När vi köpte vårt hus var jag där var och varannan dag och tittade, handlade och tittade igen. Varje gång jag kommer till Florida har de nya saker i butiken och "det gamla" är på rea.

Det är livsfarligt att gå dit för så fort jag varit där vill jag dit igen, det är nästan som ett gift. Därför tog det nästan två veckor innan jag vågade mig genom dörrarna. Det var ett helt nytt vårsortiment med nya färger på kuddar, sängkläder och massor med snygga tavlor, korgar och andra inredningsprylar. Jag gick runt som i trans och tänkte; vill ha, vill ha, vill ha...

                  

Jag såg en tavla som var klipp och skuren för vårt sovrum. Det blev en smärre chock när jag såg prislappen men den var värd sitt pris så jag ringde och pratade med min käre make. Han förstod givetvis inte varför vi behövde en tavla till, men han känner mig och vet när det är lönt att argumentera. Don't sweat the small stuff, brukar han säga. Jag klämde även till med att det är ju snart "alla hjärtans dag", även då vi aldrig firar den dagen. Det gick hem.

Min granne hjälpte mig att sätta upp tavlan för den var så tung att det behövdes både pluggar och skruvar i pappväggen. Efteråt, när tavlan satt på plats konstaterade han att den såg ut som om den var designad för vårt sovrum. Det blev faktiskt bättre än jag trott så jag är otroligt nöjd och glad.

Nu kliar det i min West Elm fingrar igen. Undrar om det finns några i vårt område som behöver hjälp med att dekorera sina hus? Det vore helt perfekt att få följa några med dit, shoppa loss på deras bekostnad och bara välja och vraka bland alla vackra saker och sedan göra deras hus fina. Har övervägt många gånger att söka jobb på West Elm, så det kanske jag gör en vacker dag.

                                                                               

                        


Bennilito is back

Gissa vem jag såg idag på förmiddagen när jag gick för att vattna min nyplanterade palm vid sjön? Bennilito låg och solade sig på stenarna. Han har nu, tack och lov, flyttat ett par hus bort så jag behöver inte längre vara rädd för att bli krokodilmat.

Jag smög fram så jag var bara 10 meter ifrån honom men sedan tyckte jag att det räckte för jag visste ju inte om någon annan i familjen låg och väntade ute i vattnet. Det kändes faktiskt lite läskigt att vara så nära, även då han fortfarande är liten.
Han har vuxit till sig på ett halvår så tillväxtkurvan ser bra ut.Obama blev vinnaren

 Mitt Romney

Det var Mitt Romney som väntat vann primärvalet i Florida. Med 16 miljoner dollar av negativ reklam mot Newt Gingrich, som endast spenderade 4 miljoner dollar, vann slutligen den rike över den fattige. Pengar har tyvärr stor betydelse i den här processen.

Även då Romney korades som vinnare i Florida förlorade han mycket support runt om i USA, framför allt av de oberoende väljarna. Tidigare supportade mer än 40% av den gruppen honom men har nu sjunkigt till 20%. Folk, inklusive jag själv, är helt enkelt trötta på all negativ reklam och baktalande. Romney står för en stor del av det och om han inte ändrar strategi så kan det slå mot honom längre fram, om han får möta Obama i höst.

                           
                                  Herman Cain och Newt Gingrich 

Det hjälpte alltså inte Newt Gingrich att han hastigt och lustigt officiellt fick förre kandidaten Herman Cains stöd i lördagskväll. Att en clown stödjer en annan clown visar bara vilken cirkus det är i det republikanska partiet.

Nu kommer Gingrich ta nya tag eftersom han deklarerat att han inte tänker ge upp sin kampanj. Han väntar säkert bara på att den starkt konservative kandidaten, Rick Santorum, ska hoppa av så att han kan ta över hans röster. Santorum har dock inga planer på det eftersom han anser att loppet är fortfarande helt öppet.

Det gick inte så bra för Ron Paul i Florida men han har inte heller spenderat mycket tid och energi här utan satsar istället på delstaten Main, där han förväntas göra bättre.


RSS 2.0