Tjuvar härjar frittDet är med beklagan jag dagligen läser om alla inbrott som sker varje dag runt om i Sverige .

Senast i dag kunde jag läsa i DN att det är mer än 70 inbrott i veckan i Bromma. Kriminella tar sig in i hus och om de är larmade eller inte spelar inte så stor roll eftersom de vet att de hinner utföra sitt uppdrag innan polis eller väktare dyker upp. De stjäl smycken, pengar, finare kameror, vapen och pass. De tar bilnycklar och kör iväg med bilar som de säljer vidare eller plockar isär.

Det är krimnella ligor och polisen vet vilka de är, för de har identifierat 220 aktiva inbrottstjuvar i Stockholmsområdet. Utöver dessa personer är det också ett okänt antal kriminella från Östeuropa och Sydamerika samt missbrukare på jakt efter pengar till droger.

De är unga och begår flera inbrott varje dag. Det är grupper från Tensta, Rinkeby, Kista, Husby och Hjulsta och de är välkända för polisen och sociala myndigheterna och ägnar sig ofta också åt annan kriminalitet som narkotika och olika former av våldsbrott rån, hot, värdetransportrån och utpressning.

Dessa personer är farliga och medger aldrig något i förhör. De har försvunnit tidigt från skolan, aldrig kommit på utbildningar eller arbetsmarknaden utan har redan i de viktiga tonåren gått direkt in på den kriminella arbetsmarknaden. De är livsstilskriminella och många gånger stolta över det.

Polisen känner alltså till vem det är, men inbrotten fortsätter ändå. Hur kan det vara så? Jo, därför att lagarna lockar till kriminalitet och kriminella till Sverige. De som begår brott åker sällan dit eftersom polisen klarar bara upp några procent av alla brott som begås.

Åker man mot förmodan fast så blir det samhällstjänst, ungdomsvård, vilkorlig dom eller skyddstillsyn om de är under 21 år. För de äldre blir det kortare påföljder med kanske 4 månaders fängelse och då är de ute efter 2/3 av strafftiden, sedan är det bara att fortsätta.

De kriminella gör en beräkning över vad de har att förlora och det går snabbt att komma fram till att de har betydligt mer att vinna än att förlora på att göra inbrott och andra kriminella handlingar. Brott lönar sig i Sverige, tyvärr. Det känner de även till borta i Sydamerika.Sverige bör ändra sina lagar så att det blir hårdare påföljder och man måste även bli tuffare mot yngre kriminella. Man ska våga säga att det är många med icke svensk bakgrund som begår brott utan att riskera bli kritiserad för att vara rasist, samt att ta itu med det problemet. Dessutom måste det bli fler poliser ute på gatorna som jobbar med annat än att sätta dit fortkörare. När jag är i Sverige på sommaren kan det gå en hel månad utan att jag ser en enda polisbil. Här ser jag poliser varje gång jag är ute och kör och det gör mig trygg.

Beatrice Ask måste arbeta hårdare för att göra det mer avskräckande att begå brott i Sverige. Regeringen måste se till att det finns bättre alternativ för unga (ofta med invandrarbakrund) än att bli krimnell.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0