Obama blev vinnaren

 Mitt Romney

Det var Mitt Romney som väntat vann primärvalet i Florida. Med 16 miljoner dollar av negativ reklam mot Newt Gingrich, som endast spenderade 4 miljoner dollar, vann slutligen den rike över den fattige. Pengar har tyvärr stor betydelse i den här processen.

Även då Romney korades som vinnare i Florida förlorade han mycket support runt om i USA, framför allt av de oberoende väljarna. Tidigare supportade mer än 40% av den gruppen honom men har nu sjunkigt till 20%. Folk, inklusive jag själv, är helt enkelt trötta på all negativ reklam och baktalande. Romney står för en stor del av det och om han inte ändrar strategi så kan det slå mot honom längre fram, om han får möta Obama i höst.

                           
                                  Herman Cain och Newt Gingrich 

Det hjälpte alltså inte Newt Gingrich att han hastigt och lustigt officiellt fick förre kandidaten Herman Cains stöd i lördagskväll. Att en clown stödjer en annan clown visar bara vilken cirkus det är i det republikanska partiet.

Nu kommer Gingrich ta nya tag eftersom han deklarerat att han inte tänker ge upp sin kampanj. Han väntar säkert bara på att den starkt konservative kandidaten, Rick Santorum, ska hoppa av så att han kan ta över hans röster. Santorum har dock inga planer på det eftersom han anser att loppet är fortfarande helt öppet.

Det gick inte så bra för Ron Paul i Florida men han har inte heller spenderat mycket tid och energi här utan satsar istället på delstaten Main, där han förväntas göra bättre.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0