Super Bowl XLVI

                        

Idag är det finalen i amerikansk fotboll, Super Bowl, som alla fotbollsfans väntat på. Jag själv är en av dem och ska gå över till grannarna ikväll och titta på matchen mellan New York Giants och New England Patriots.

Vad är det då som är så kul med amerikansk fotboll? Om man inte förstår reglerna verkar det bara vara en massa spelare som kastar sig efter en boll på planen och som sedan ligger i en hög på varandra. Det är helt annorlunda om man förstår de enkla reglerna och taktiken i spelet. Det mest fascinerande är hur skicklig quarterbacken är i sin precision att kasta bollen och hur spelarna kan fånga bollen i alla omöjliga situationer eller lyckas ta sig genom en grupp spelare som en oljad pil.

                       

När det är Super Bowl är det inte bara matchen som är rolig att se på utan det är även all reklam som visas. Det kostar nästan en miljon kronor i sekunden för att visa reklam under Super Bowl. Företagen försöker slå varandra genom att ha de roligaste och mest kreativa reklaminslagen. Med tanke på att många människor är mer intresserade av reklemen istället för själva matchen så lär 24 miljoner kronor för 30 sekunder vara väl investerade pengar. Förutom matchen och reklamen är mat & dryck en viktig faktor. Jag undrar hur många pizzor och kycklingvingar som säljs idag, för att inte tala om all öl som konsumeras.

                                                

I halvtid är det alltid uppträdande av någon stor artist. I år är det Madonna som ska underhålla mer än 100 miljoner tittare, bara i USA.

Ikväll håller jag på Giants för jag gillar quarterbacken Eli Manning och hans lag.

                                                 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0