Trattkantarellsoppa

                          
Kvällens middag blir en fantastisk god soppa med vitlöksdoftande bröd till. Receptet är från Allt om Mat nr 2, 1998.


4 personer

2 st

hönsbuljongtärningar och 1 liter vatten 

30-40 g

trattkantareller, torkade

2 msk

smör

3 msk

vetemjöl

2 dl

vispgrädde

1 msk

kinesisk soja

ev 1 krm

salt

1 krm

vitpeppar, nymald
2 msk

sherry 

 

persilja som dekoration 

Brödet

4 st

skivor vitt bröd, helst ciabatta eller liknande

2 msk

olivolja

1 st

vitlöksklyfta

1 msk

persilja, hackad

1 tsk

 gourmetsalt

Tillagning

1. Koka upp vattnet i en kastrull och tillsätt buljongtärningarna.
2. Lägg svampen i en skål med vatten några minuter. Tag upp, krama ur vattnet och skär i mindre bitar.
3. Smält smöret i en stor gryta. Tillsätt svampen och stek den ca 5-7 minuter. Rör hela tiden och smaka så svampen känns genomstekt och klar.
4. Pudra mjölet över svampen och rör om. Späd med buljongen, lite i taget och sedan med grädden.
5. Tillsätt sojan och låt småkoka ca 10 minuter.
6. Smaka av med salt, peppar och sherry. Dekorera med en persiljekvist i varje skål.
7. Sätt ugnen på 225°. Skär ca 1 1/2 cm tjocka skivor tvärs över brödet.
8. Pensla över olivolja och rosta ca 2-3 min tills skivorna är gyllenbruna.
9. Gnid bröden med en skalad vitlöksklyfta ituskuren på längden. Strö persilja och salt över. Servera genast till soppan.

                                      

Kommentarer
Postat av: Moster

Nu har det fallit på plats. I ett skåp har vi torkade trattkantareller. Och nu har jag fått ett recept också! Det ska fixas nästa vecka så får du höra vad vi tyckte.

2012-02-12 @ 16:29:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0