Grönt ljus för Romney

                                  

Valet i New Hampshire var över innan det ens hade börjat. När vallokalerna stängde klockan åtta utropades Mitt Romney som vinnare och lite senare höll han sitt segertal.

Det enda spännaningen var att se hur övertygande han vann och med 40% av rösterna uppfyllde han förväntningarna. Tvåa blev Ron Paul med 23% av rösterna och därefter Jon Huntsman med 17%. Newt Gingrich kom fyra precis före Rick Santorum, som båda fick 10%. Rick Perrry kom sist med 1% av rösterna.

Nu har Mitt Romney skrivit historia genom att vinna både i Iowa och New Hampshire, vilket ingen annan republikansk presidentkandidat gjort. Full med självförtroende och med vind i ryggen åker han idag ner till South Carolina för att fortsätta sin kampanj. Alla de andra kandidaterna följer med och de kommer nu att göra allt som står i deras makt för att stoppa Romney. Newt Gingrich vill till varje pris krossa honom på samma sätt som han själv blev krossad.

Efter att ha lyssnat på alla kandidaternas tacktal förstod jag plötsligt varför folk röstar på Romney. Han har bara ett budskap och det är att få bort Obama. Mitt Romney upprepade åter igen att Obama är en fara för landet, både ekonomiskt men också för att han underminerar friheten, vilket är den viktigaste värdegrunden. Romney vill visa världen att USA fortfarande är en superkrigsmakt och detta är precis vad många republikaner och obundna väljare vill höra.

Flera av de andra kandidaterna använder inte lika mycket energi på att kritisera Obama utan istället på att smutskasta varandra. Det kommer att visa sig i South Carolina vilken stategi som är bäst. Om Romney vinner igen i South Carolina, gör han det för att folket tror att han har störst chans att besegra Obama och inte för att han delar deras konservativa kristna grundvärderingar.

Om Romney står emot all negativ reklam och får grönt ljus i South Carolina, bär det sedan av i full fart mot Florida och de andra staterna på vägen mot Vita Huset där han förhoppningsvis får rött ljus av President Obama.


Results for New Hampshire Republican Primary (U.S. Presidential Primary)
Jan 10, 2012 (96% of precincts reporting)
Mitt Romney 95,827 39.3%
Ron Paul 55,652 22.8%
Jon Huntsman 41,037 16.8%
Newt Gingrich 22,967 9.4%
Rick Santorum 22,817 9.4%

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0