Socialdemokraterna sjunker

Socialdemokraterna nu ett parti på runinens brant. Efter ett år av total missskötsel är partiet bara en skugga av sig själv. Det har lett till att partiet fått så lågt självförtroende att det inte längre tror på sig själv.



Man skulle förvänta sig att det var en handfull kandidater som kände drivet att vända skutan och återfå svenska folkets förtroende, men ingen verkar vilja ställa upp. Beror det på att de inte längre kan formulera en politik som går hem i folkhemmen eller är de rädda för mediadrevet som synar dem in på sömmarna eller är det oenigheten inom partiet som avskräcker? Kanske är det en kombination av dessa faktorer?

Det är i varje fall tråkigt för socialdemokraterna att de satsade på en person, som under mindre än ett år lyckades förstöra så mycket. Beklagligt är att Juholt var så självuppfylld att han inte på ett tidigt stadium insåg sin oförmåga (det som alla andra tydligt såg) och ödmjukt hoppade av. Istället klamrade han sig kvar på den sjunkande skutan, med många av besättningen kvar. Det kommer att bli kostsamt och ta tid att bärga skeppet som är i behov av en total renovering, men jag hoppas den nya partiledaren får en chans att göra det.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0