Det gjorde ont

Det är ingen nyhet att USA har världens dyraste sjukvård men en norsk utbytesstudent trodde inte det var sant när han fick sjukhusräkningen efter att ha blivit behandlad för ett ormbett.Norrmannen var ute och gick genom en skogsdunge i San Diego när plötsligt en liten skallerormsunge bet honom. Han kände sig påverkad av bettet och sökte därför upp närmsta sjukhus där han spenderade natten och fick motgift vid två tillfällen.

Det gjorde ont att bli biten av ormen men det kändes nog ännu mer att få sjukhusräkningen som var på mer än $143 000, dvs drygt en miljon svenska kronor. Motgiftet stod för den större delen av kostnaden, hela 950 000 kr. 

Sjukhuset har gått igenom räkningen och konfirmerat att den stämmer och skickat den vidare till det norska försäkringsbolaget som får betala kalaset. Norrmannen är tacksam att sjukuset räddade hans liv, för bettet kan vara dödligt, men ansåg ändå att räkningen var orimligt dyr.

Mitt råd till dig är att bli helst inte sjuk i USA och åk aldrig hit utan en ordentlig sjukförsäkring för det kan stå dig dyrt. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0