Sexuella trakasserier

 Jag läser idag på DN's hemsida att sexuella trakasserier blir allt mer vanligt i svenska skolor och att ord som " hora" och "bög" tillhör vardagen i skolan. Man kan även räkna med att få en linjal mellan benen, att någon drar ner trorsorna eller tar en på brösten utan att någon lyfter på ögonbrynen.

Forskning visar att sexuella trakasserier nu är så vanligt i svenska skolor att det har utvecklats till ett normalt beteende och tyvärr görs väldigt lite för att förebygga problemet. Flickor och pojkar som drabbas kan må väldigt dåligt men vågar ofta inte berätta om det av rädsla att det ska slå tillbaka mot dem själva.

Jag läste igår på CNN's hemsida att en 6-årig pojke hade blivit avstängd från sin skola i Denver under tre dagar eftersom han hade sexuellt trakasserat en jämnårig flicka och stört de andra barnen. Han sjöng "I'm sexy and I know it" för henne när de stod i kön och eftersom det inte var första gången som han sjöng den sången, fick skolan nog och skickade hem honom.

Föräldrarna kommer att träffa skolans rektor och skolsyrelsen för att få en förklaring till varför de valde att stänga av honom under tre dagar. Föräldrarna vill att skolan ska ta bort anmärkningen från hans papper eftersom det annars kommer att följa med honom för resten av hans liv. De menar att han inte hade något illa uppsåt och han inte förstod innebörden av texten i sången, som är väldigt populär i USA och spelas överallt. Även H&M använder den i sin reklam.

Jag kan tycka att det är ett hårt staff mot en 6-årig pojke men samtidigt är jag glad att de är så uppmärksamma mot problemet i amerikanska skolor att de hellre sätter ner foten en gång för mycket än att de ser mellan fingrarna som man gör i de svenska skolorna. För vem tycker om att kallas för könsord och att få en linjal mellan benen?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0