Detta får inte hända

Endast en vecka gammal flicka hittades i helgen död på en trappa i nordöstra Washington DC. Hon hade lämnats inlindad i en handduk och kanske frusit ihjäl i vinterkylan.

Tidigare i veckan hittades nyfödda tvillingflickor hittades döda i ett bagageutrymme i en bil och förra året  hittades nyfödda tvillingpojkar döda i en tvättkorg . Ja, listan kan göras lång på nyfödda barn som som aldrig fick en chans eftersom mammorna av olika anledningar inte kunde hantera situationen.

                

Det hade dock inte behövt sluta så illa eftersom det i många delstater finns lagar som säger att man kan anonymt lämna spädbarn och ibland även mindre barn på ett sjukhus eller på en brandstation utan att riskera åtal. Eftersom dessa kvinnor inte gjorde det, riskerar de nu istället att åtalas för mord.

Under tiden försöker de republikanska presidentkandidaterna överträffa varandra genom att predika hur mycket de är emot aborter och vissa är även emot preventivmedel och sex före äktenskap. Allt för att vinna konservativa väljares röster, där det är Gud och bibeln som styr deras liv. 

Jag kan inte låta bli att tänka på hur många oönskade graviditeter som kan få tragiska slut med fara för mammans-, barnets-, eller bådas liv om någon av de kandidaterna får gehör för sin politik.


Kommentarer
Postat av: Moster

Ja det är dubbelmoral verkligen. Att inte se hur illa det kan gå för oönskade barn.

2012-01-19 @ 10:59:00

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0