Nya dödsskjutningar

                               

Idag var det nya dödskjutningar på Universitet Virginia Tech (VT). Vår dotter går där och hon meddelade omedelebart efter det hänt att hon var i säkerhet. De stängde direkt hela Campus, men hon var inte där utan i sin lägenhet.

     En polisman, som arbetade på campus, blev skjuten på en parkeringsplats när han gjorde en rutinkontroll. Det var tydligen inte personen i bilen som sköt utan en man som gick förbi. Han sprang sedan sin väg till en annan parkeringsplats där han tydligen sköt sig själv. Polisen hittade den döde mannnen och ett vapen, men vem det var har ännu inte publicerats.

Detta väcker starka känslor och rädsla på VT, där historiens värsta dödsskjutning ägde rum 2007, då 32 personer dödades och 25 skadades av en student. Den gången tog det tid för informationen att nå ut om vad som pågick på campus, men idag fick alla studenter snabbt information om hur de skulle agera. Campus var stängt under flera timmar tills polisen var säkra på att gärningsmannen var funnen.

   Jag kan inte låta bli att både tänka på polismannen och hans familj som fick sina liv förändrade under vad som tycktes vara en helt vanlig tordag i december, en vecka före studenternas månadslånga uppehåll. Jag tänker även på mannen som bestämde sig för att döda en polis och sedan ta sitt eget liv. Undrar om han bestämde sig när han vaknade i morse att han skulle dö som en polismördare eller om det var ett infall som gick helt fel?

Det här påverkar givetvis alla VT studenter som nu sitter och läser inför sluttentamena, men alla prov är inställda imorgon så studenter och personal får tid att reflektera under helgen. 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0