Dömda att dö i fängelse

I USA sitter idag 73 unga personer i fängelse för resten av sina liv, för brott de begick innan de fyllt 15 år.  
                             
                      

Dessa ungdomar var 13-14 år gamla när de begick brott och dömdes för mord, rån, medhjälp till rån eller mord, misshandel, sexuella övergrepp eller något annat. De är dömda för olika brott, men de har en sak gemensamt och det är att de alla är dömda att dö i fängelse. I USA döms idag minderåriga till livtids fängelse utan möjlighet till frigivning. 

    Kuntrell Jackson var knappt 14 år gammal när han var ute och gick med en äldre kusin och vän, då de bestämde sig för att råna en videobutik. Kuntrell stannade ute vid dörren medan de andra två gick in och en av dem dödade butiksbiträdet. De sprang därifrån utan att ta någonting. Kuntrell dömdes till livstid i fängelse utan möjlighet till frigivning. 

Evan Miller växte upp i ett hem under så svåra omständigheter att han försökte ta sitt liv när han var 7 år. När han var 14 år gav en medelålders granne Evan och hans 16-åriga vän alkohol och droger. De började bråka och pojkarna slog mannen med ett basebollträ och satte fyr på huset. Mannen dog av rökförgiftning. Den 16-årige pojken skyllde brottet på Evan. Evan dömdes till livstids fängelse utan möjlighet till frigivning.

                                     

Nu ska dessa två fall upp i USAs högsta domstol, där det ska beslutats om det strider mot
lagen att döma minderåriga  till livstids fängelse utan möjlighet till frigivning. 

Jag vet inte vad jag tycker är värst och är mest emot, dödsstraff eller det här, men jag hoppas verkligen att högsta domstolen i USA kommer att ändra lagen så att det blir olagligt med denna typ av straff för minderåriga.Kommentarer
Postat av: Moster

Håller med dig.

2011-11-15 @ 22:37:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0