Den som har mest vinner

                              

Det är nu mindre än sex månader kvar till presidentvalet i USA. Det är inte officiellt ännu men troligen blir Mitt Romney republikanernas presidentkandidat. Han försökte vinna nomineringen 2008 men förlorade då mot John McCain som sedemera förlorade mot Barack Obama, som blev USA's 44:e president.

I USA är mandatperioden fyra år för en president och numera är det bara möjligt att väljas till ämbetet två gånger. Det amerikanska presidentvalet är ingen kort process utan det pågår under ett helt år och det spenderas hundratals miljoner dollar bara på reklam. Det har tyvärr blivit så att den som har mest pengar vinner. Under presidentvalet 2008 hade Obama tre gånger så mycket pengar som McCain och det var han som tog hem segern.
                  

Nu gäller det alltså att samla in så mycket pengar som möjligt och det kommer att bli tufft för Obama som står upp mot en multidollar miljonär som har förmågan att själv pumpa in miljoner dollar i sin kampanj, om det behövs. Nu är det alltså hög tid för de demokratiska väljarna att börja donera pengar till Obamas kampanj - om de vill att han ska vinna valet.

                                                     


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0